Добавете имот
Вашият резултат

Шест съвета за „освежаване“ на кухнята

Публикувано от im0tadm1n на 10.04.2017
| 0

С настъпването на пролетта всеки иска да обнови жилището си, да му придадете малко повече свежест и цвят. Много често първото пространство, което се обновява, е кухнята. А ремонтите невинаги са необходими. Можете да преобразите кухнята си само с няколко прости трика.

Добавете цвят по дъските за рязане

Добавете цвят по дъските за рязане

Сами ще се уверите, че ако оцветите по периферията дъските за рязане в различни цветове, те ще станат много по-интересни. Така ще можете и да ги разпознавате по-лесно – коя от тях е за плодове и зеленчуци и коя – за месо. Дори бихте могли да си ги надпишете с пирограф.

Обособете си малък зелен кът

Обособете си малък зелен кът

Използвайте големи консервни кутии, за да си посадите различни зелени подправки – магданоз, копър, целина, мащерка, риган и др. Можете да ги поставите на отделна малка масичка и да закачите ръчно направени от вас етикети на всяко едно от тях. Несъмнено подобна идея ще „освежи“ кухнята ви, ще я насити с аромат, а и ще е добре за вас самите да имате в близост всяка от тези подправки, вместо да ходите до магазина, когато ви се наложи да използвате някоя от тях. Можете да декорирате пространството по някакъв специфичен начин, за да му придадете особено очарование.

Разделете приборите

Разделете приборите

Отделете приборите (вилиците, лъжиците и ножовете), като ги поставите в различни цветни съдове – например малки саксийки. Така не само ще е по-удобно за вас, но и ще направите кухнята си малко по-цветна.

Облепете подноса с малки стъкълца

Облепете подноса с малки стъкълца

За да направите подноса си по-интересен, можете да го облепите с малки цветни стъкълца – така ще се получи една наистина интересна мозайка. Бихте могли да използвате лепило за плочки за целта. Нужно е да потърсите информация как точно да изпълните тази задача, но усилията си заслужават.

Боядисайте кърпите за ръце

Боядисайте кърпите за ръце

Проявете малко творчество и въображение и помислете как да боядисате кърпите за ръце в сходни цветове. Така можете да направите един комплект, който би пасвал чудесно на цвета на стените в кухнята. Има различни техники, които можете да използвате при боядисването, за да не са всички те едноцветни – една от тях може да е с повече цвят в горната част, друга – в средата, а трета – да я направите на ивици.

Поставете саксии с цветя

Поставете саксии с цветя

Има ли пространство в кухнята ви, през което не преминавате твърде често? Ако да – „вдъхнете“ му малко живот с няколко саксии с цветя. По-ефектно ще е, ако спуснете малки саксии с цветя от тавана.

Има толкова много дребни неща, които можете да направите, за да освежите кухнята и дома си. Нужно е просто да използвате въображението си.

Публикувайте отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван