Добавете имот
Вашият резултат

Подгответе се за преместване в новия дом

Публикувано от im0tadm1n на 16.05.2017
| 0

Предстои ви преместване в новото ви жилище? В такъв случай започнете поне два месеца по-рано да опаковате вещите, които не използвате често. А след това постепенно опаковайте и останалите. Изготвили сме списък за вас, който ще ви улесни при подготовката ви за смяна на жилището.

Два месеца по-рано

Започнете да опаковате нещата, които не са ви необходими в този момент. Много е вероятно тези неща да се намират в килера или в мазето.

Сега е моментът да изхвърлите всичко, което ви е ненужно. Всички онези вещи, които не са ви били потребни през последните месеци, най-вероятно няма да са ви нужни и в следващите, затова просто ги изхвърлете.

Осигурете си достатъчно материали за пакетиране. Ще са ви нужни много повече кашони, отколкото предполагате.

Потърсете ново училище на детето си и разберете какво се изисква, за да го запишете в новия клас.

Четири-пет седмици по-рано

Погрижите се за застраховката на жилището си. Проверете различните възможности за застраховки на имуществото, поинтересувайте се и дали има някакви промоции. Различните застрахователни компании предлагат промоции. Така например, ако имате застраховка в една компания и сключите друг вид застраховка в същата, има възможност да ви направят отстъпка.

Една-две седмици по-рано

Сменете адресната си регистрация и съобщете новия си адрес на всички институции, с които работите.

Продължавайте да опаковате вещите си – не ви остава много време. Вече трябва да сте опаковали всички предмети, които използвате рядко. Ако шкафовете в жилището са ваши – сега е техен ред. Разглобете ги. Съберете всички техни гайки и болтове на едно място.

Изплатете всички задължения към наемодателя си. Разберете се по всички въпроси, които биха могли да се превърнат в проблем в бъдеще.

Не забравяйте да поставите всички важни документи, които сте получавали до момента и които са ви необходими в кутия, за да не се окаже, че сте изгубили нещо при преместването.

Важно е да надписвате кашоните. Така ще знаете какво точно има във всеки един от тях. Добра идея ще е да ги снимате отворени, а след това да залепите снимките им върху тях, за да ориентирате по-бързо в последствие.

Потърсете компания, която ще ви помогне в превоза на вещите ви.

Последен ден

Завийте съдовете в хартия и ги поставете в кашони. Сега вече можете да опаковате и дрехите си.

Помолете компанията, която ще ви помогне в превоза на мебелите, да дойде днес, за да имате време да реагирате, ако възникне проблем. Изчистете дома си, след като вече сте преместили мебелите от старите им места.

Денят на преместването

Уверете се, че всички уреди са засечени, че всички сметки са платени. Разходете се из жилището, проверете дали прозорците са добре затворени, дали електричеството е изключено, дали водата е спряна и т.н.

Добра идея е да сте направили снимки на жилището, когато сте се настанили, както и да направите снимки, когато се изнасяте. Така ще можете да докажете в какво състояние оставяте апартамента, в случай че възникне някакъв проблем.

След като сте се настанили

Сменете ключалката на новия си дом. След това потърсете ветеринарен кабинет, ако имате домашни любимци. Сега е моментът и да смените личния си лекар.

Разходете се, разберете къде в близост има ресторанти и заведения. А след това си дайте малко време, за да си починете.

А защо не отидете да поздравите новите си съседи?!

Публикувайте отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван