Добавете имот
Вашият резултат

12 идеи, с които домът ви ще стане по-уютен

Публикувано от im0tadm1n на 10.04.2017
| 0

Каква е тайната за уютен дом? Може би удобни мебели, добре подбрани цветове, големи прозорци… Да, това е важно за всеки един от нас. Но дори и един разкошен апартамент може да бъде направен по-уютен, ако се обърне внимание на детайлите. Те могат да преобразуват изцяло пространството. А най-хубавото е, че има множество предмети, които бихте могли да си изработите сами.

Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да направите дома си по-комфортен:

Ушийте калъфче за малките си саксии

Ушийте калъфче за малките си саксии

Бихте могли да ушиете калъфче за вашите малки саксии. Намерете подходящ плат, който съответства на мебелите или обзавеждането на стаята и изработете от него малки калъфчета. Може да са едноцветни, но ще е много по-впечатляващо, ако е пъстро – съчетаващо няколко цвята.

Облепете шкафчетата с тапет

Облепете шкафчетата с тапет

Можете да пребоядисате стария си стол в любимия си цвят. Но можете и да се опитате да облепите шкафчето в спалнята си с тапет? Така бихте постигнали един наистина впечатляващ ефект. Несъмнено стаята ви така ще стане по-уютна.

Ушийте си сами калъфки

Ушийте си сами калъфки

Защо трябва да си купувате калъфки, след като можете да си ги ушиете?! Проявете въображение – направете калъфките си във форма, каквато предпочитате – като оцчици, мечета или нещо подобно. Така те ще са не само ефектни, но и ще са едно чудесно допълнение към обзавеждането на дома ви.

Използвайте стълба

Използвайте стълба

Една дървена стълба би могла по един чудесен начин да се впише във вашия хол. В кухнята – също. На нея бихте могли да закачите различни предмети – картини, цветя, дори тиганите си, ако я поставите в кухнята.

Използвайте завеси от макраме

Използвайте завеси от макраме

Завесите от макраме могат да направият дома ви много по-уютен. Подберете ги според цветовете на стаята. Ако в нея преобладава белият цвят, макраме в синьо би бил чудесен избор.

Направете си лавици за книги

Направете си лавици за книги

Едно от най-подходящите неща, които можете да поставите върху празната си стена, са лавици за книги. Дори бихте могли да си ги изработите сами. Нужно ви е само достатъчно желание, няколко дървени дъски и въображение.

Поставете растение в голям аквариум

Поставете растение в голям аквариум

Бихте могли да си направите сами аквариум от плексиглас, но можете да си купите и готов. Използвайте го вместо саксия. Поставете в него някакво растение – цвете, кактус, зелено растение. Така ще имате още една ефектна декорация в дома си.

Направете си голям часовник

Направете си голям часовник

Разполагате с голяма стена и се питате как да я „оползотворите“? Изберете си часовник – спрете се на такъв с големи стрелки, но без циферблат. Поставете го в центъра на стената, а около него разположете 12 рамки със снимки – те могат да са както ваши – от различни екскурзии, така и семейни. Така всеки път, когато погледнете към стената, ще „попадате“ на различно място и ще изживявате отново различни прекрасни моменти от миналото си. Освен това ще използвате стената по един много оригинален начин.

Поставете мини бар в хола

Поставете мини бар в хола

Не ви ли звучи добре да имате малък бар в хола си, в който да държите любимите си питиета? Още по-добре ще изглежда този бар, ако го боядисате в някакъв ярък цвят – така ще се отличава от останалите мебели. Бихте могли да поставите и два стола до него и да го превърнете в своето малко пространство за релаксация след натоварения работен ден.

Върнете се в 80-те

Помните ли онези каренца, които баба ви е изплитала и грижливо е съхранявала през годините. Някога са били задължителна част от декорацията на всеки дом. Днес не е така и те са напълно ненужни. Вместо да ги държите в шкафа, можете да ги оползотворите. Намерете си ретро лампа – от онези с конусите в горната част. Оставете само металната основа на конуса и я обшийте с карето. Поставете лампата на мъничка маса (или шкаф) и я покрийте с друго каре.

Превърнете балкона си в уютен оазис

Превърнете балкона си в уютен оазис

Само с няколко аксесоара можете да превърнете балкона си в едно много специално място, което ще ви дари необходимия комфорт след дългия работен ден. Махнете стола и масата и на тяхно място поставете уютно кресло. Още по-добре ще е, ако изберете няколко наистина големи възглавници и ги поставите една върху друга. Сложете едно леко одеяло и подберете не една, а няколко различни лампи. Добавете свещи. Проявете въображение – добавете цвете, завеса… аксесоар, който ще ви накара да се чувствате комфортно. Вземете една книга и се „потопете“ в тази уютна атмосфера.

Използвайте флорални мотиви

Липсва ли ви морето? А защо не го „пренесете“ в дома си? Можете да обособите едно пространство в хола си например. Да боядисате стената си в синьо, да добавите завеса макраме, до си донесете пясък в шише, да поставите малко кофчеже, да облепите свещниците или вазата с мидички… Използвайте въображението си!

Има толкова много идеи, които можете да използвате, за да направите дома си по-уютно място. Това са само част от тях. Възползвайте се и превърнете дома си в едно наистина комфортно пространство.

Публикувайте отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван